Wednesday, March 18, 2015

BMX ku

Assalam...aq nk citer skit pasal bmx aq ni....sblom tu aq nk ckp tentang nape aq x smbung citer pasal pergi ke klia sbb phone aq rosak....abes duit aq 60 ringgit..aq ckp ngn tokey kedai tu jangan format,tapi die format jugak...da abes gambar2 yg aq amek kt sane....
ok,balik pada citer bmx...sbenarnye aq tgk video kt youtube,,tulis je "BMX"....mcm2 jenis x permainan n perlawanan ade...freestyle la,racing n lain2...kalau yg freestyle tu lipat2,pusing2,backflip,terbang mcm superman....patah tangan,kaki,tengkok,pecah pale pon ade.....mula la aq cari kat Google Image,mne satu warna yg 'smat....jumpe la satu gambar bmx yg aq minat warnanya...
Ni warna yg aq minat....oren..ni gmbar Google..
Ini basikal aq...same x?....
Si bujang yg temankn aq spray basikal walaupun panas terik....itu saja~~Assalamualaikum...

Sunday, February 15, 2015

Separuh Jalan ke KLIA

Assalamualaikum....aq nk citer pasal perjalanan aq sekeluarga pergi ke airport untuk anta kakak aq.....
Kiteorg bergerak dari rumah lebih kurang kol 3 petang...aq blek skolah kol 2...sampai umah kol 2:30..teruslah memecut macam Usain Bolt......aq siap mandi,makan,solat ape sume pkl 2:45....Dari rumah sampai ke satu perhentian ape ntah,aq tido...boring la katenye...x tau nk buat ape dlm kete..lbih kurang 2 jam jugak aq tido..lps da rehat dalam 20 minit kt perhentian tu,kiteorg teruskan perjalanan...masetu aq tros x tido sbb da mule ade kete sport yg gile2 cantiknye...aq sbenarnye nk tido..tpi tengok kete cantik2 tros lupe nk tido...

Dalam pkl 6,kite org smpai kt satu tempat namenye Panglima Garang untuk melawat kawan bapaku yg dah 20 tahun lamenye x berjumpa...gambar yang kat atas yu la kawan bapaku....name panggilan die Zul Klang..name sbenar die aq tak tau...kiteorg makan nasi arab kat situ...sedap sgt..

Dalam pukul 8 malam,,kiteorg teruskan perjalanan mencari Hotel Hamilas yg bapaku dah booking..dalam pkl 10 lebih,,kiteorg smpai di hotel...kiteorg lek-lek dlu..rehat2..pastu aq,abg aq dan kakak aq pergi ke kedai makan mamak...aq ngn kakak aq minum sirap ais..abg aq susu ais..okey la..sedap air....esok kene gerak pagi2...kene ade kat kolej kakak sbelum pkl 7:40...x tau ape yg trjadi esok...smpai di sini saja...mata pon da merah...assalamualaikom...


Friday, February 6, 2015

2015 buku baru

aq dah lame x post ....sampai lupe passwordnye.....ape pon aq nak aktiv blog lps ni
walaupon aq x tau nk ckp ape,,tpi aq rse suke....hihi

Wednesday, February 22, 2012



KITARAN HIDUP SEEKOR KATAK

Kitaran hidup seekor katak adalah sebagaimana berikut:

- Telur yang tersenyawa berkembang menjadi berudu.
- Berudu matang mempunyai kaki belakang.
- Berudu matang menjadi anak katak.
- Anak katak menjadi katak dewasa.
- Kitaran hidupan berterusan apabila katak dewasa bertelur.



KITARAN HIDUP SEEKOR LIPAS

Kitaran hidup seekor lipas adalah sebagaimana berikut:

- Telur dikeluarkan dalam satu sarang telur. Sarang telur ini mengandungi antara 16 hingga 40 biji telur.
- Daripada sarang telur itu, muncul lipas muda ( nimfa ).
- Nimfa bersalin kulit beberapa kali.
- Akhirnya, nimfa itu menjadi lipas dewasa.
- Kitaran hidup berterusan apabila lipas dewasa bertelur.�


KITARAN HIDUP SEEKOR RAMA-RAMA

Kitaran hidup seekor rama-rama adalah sebagaimana berikut:

- Telur yang tersenyawa berkembang menjadi ulat beluncas.
- Ulat beluncas berubah menjadi kepompong.
- Akhirnya, rama-rama akan muncul.
- Kitaran hidup berterusan apabila rama-rama dewasa bertelur.

Sunday, December 11, 2011

ORIGAMI BOMEERANG



Sekarang saya cuti sekolah. Hari-hari saya buat origami macam dalam video ini. Marilah sama-sama bermain origami.

Friday, December 9, 2011

Gerhana Bulan Penuh - 10/12/11


Malam tadi saya tengok gerhana dengan adik, kakak,abang dan ayah saya. Saya suka melihat keindahan gerhana bulan tersebut. Ia sungguh cantik. Allahu Akbar!!!

Monday, August 23, 2010